Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

AK Partili Başkan Ankara'dan 1,5 milyon lira ile döndü

AK Partili Başkan Ankara

Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ile gerçekleştirdiği görüşmede Bakan'a eski hastanenin yeri ile ilgili bir proje sunarken, Ankara`da yaptığı temaslarda ilçeye yaklaşık 1.5 milyon TL ile döndü.

Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ile gerçekleştirdiği görüşmede Bakan’a eski hastanenin yeri ile ilgili bir proje sunarken, Ankara`da yaptığı temaslarda ilçeye yaklaşık 1.5 milyon TL ile döndü.
Bahçavan, Ankara’da gerçekleş tirdiği temaslarda ilçeye hibe para, araç, doktor ve bazı projeler ile ilgili destek ve kazanım sağladı. Geçtiğimiz günlerde Ankara’da birçok bakanlıkta görüşmeler gerçekleştiren Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, ziyaretinin son gününde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ile bir görüşme gerçekleştirdi. Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu’nun da hazır bulunduğu görüşmede Başkan Bahçavan, eski hastanenin Türkiye’de üç yerde bulunan yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezine çevrilmesi yönünde hazırlanan projeyi sundu. Hastaneden boşalan bu binanın bu tür bir projeye çok uygun olduğunu ifade eden Başkan Bahçavan hastanenin hemen yanında bulunan Hıdırlık Aktif Parkının ise yaşlıların ve diğer kalacak hastaların sağlığı ve temiz oksijen ortamı açısından çok uygun olduğunu belirtti. Bu projenin ayrıca ilçede istihdam açısından da önemli olduğunu vurgulayan Bahçavan burada en az 80 kişinin iş imkânı bulabileceğini vurguladı. İlçe ekonomisi açısından bunun önemine atıfta bulunan Başkan Bahçavan bu projeyi belediye olarak önemsediklerini söyledi. Konu hakkında Başkan Bahçavan’dan detaylı bilgiyi alan Bakan Ayşenur İslam, hazırlanan proje dosyası ve yer ile ilgili görüntüleri istedi. Dosya ve diğer dokümanları alan Bakan İslam, konu hakkında inceleme yaparak geri dönüş yapılacağını söyledi.
Dursunbey’e 1 çöp aracı ve 300 bin lira hibe
Ankara’da Kültür ve Turizm Bakanlığında da temaslarda bulunan Bahçavan, burada Proje inşaat daire Başkanı Volkan Uzun ile bir araya geldi.
Saz ve yeni Hastane arasında yapılan yol çalışmaları ile ilgili dosyayı Uzun’a teslim eden Başkan Bahçavan, burası için toplam 300 bin TL hibe parayı ilçeye kazandırdı. Nisan ayında Belediye hesabına geçecek olan bu destek için Bakanlığa teşekkür eden Bahçavan, daha sonra ise Çevre ve Şehircilik bakanlığına geçti. Buraya da belediye ihtiyaçları için çeşitli dosyalar sunan Bahçavan, ilk etapta Bakanlık’tan 7+1 metreküp sıkıştırmalı çöp toplama aracını belediye bünyesine kazandırdı. Önümüzdeki günlerde ilçeye gelecek olan bu yeni araç ilçe genelinde vatandaşların hizmetine sunulacak.
Dursunbey Belediyesine ait Taş Kırma tesisi için Başbakanlıktan 100 hektarlık daha izin çıkarıldı. Başkan Bahçavan’ın girişimleri sayesinde Başbakanlıktan geçen bu izin ile Belediye ve Dursunbey büyük çapta bir kazanım elde etti. Bu izin için Başbakanlık Müsteşar yardımcısı Mehmet Abdullah Canbey ile irtibata geçen başkan Bahçavan Canbey’e desteği için teşekkür etti.
Dursunbey stadı için 1 milyon lira aktarıldı
Gençlik ve Spor Bakanlığında da ilçeye yapılacak olan yeni stat için girişimlerde bulunan Başkan Bahçavan, yatırımlar daire başkanlığı yetkilileri ile yaptığı görüşme sonrası stat için 1 milyon lira parayı Balıkesir İl Gençli ve Spor müdürlüğüne aktarılmasını sağladı. Bahçavan ayrıca birkaç gün içerisinde ilçeye gelecek olan Bakanlık yetkililerinin stat yapılacak arazide aplikasyon çalışması başlatacağı sözünü de aldı.
Yeni hastane içinde girişimlerde bulunan Başkan Bahçavan, Sağlık Bakanlığı Özlük İşleri Daire Başkanı Yusuf Engin ile bir araya geldi. Dursunbey’in yeni hastanesinin video görüntüleri ve fotoğraflarını Engin ile paylaşan Başkan Bahçavan, bu modern hastanede doktor sorununun devam ettiğini söyledi. Hastane için Mart ayında yapılacak kurada 2 pratisyen doktor ve 1 çocuk doktoru sözü alan Başkan Bahçavan, Kadın Doğum uzmanı için de ısrarcı oldu. Bu dalda Türkiye genelinde büyük bir açık olduğunu ifade eden Yusuf Engin yine de ellerinden gelen tüm gayreti göstereceklerini fakat bunun sözünü veremeyeceğini belirtti.
Ankara’da son olarak Balıkesir’li olan Yargıtay yeni Başkanı İsmail Rüştü Cirit’i ziyaret eden Başkan Bahçavan, Cirit’e yeni görevinde başarı diledi.



  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı